CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz

Leave a Comment
CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz

Dear Readers,
We have provided some practice questions for CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz so start your study with questions and to make maximum score.

In the following questions, out of the four alternatives, choose the word opposite in meaning to the given word .

CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz


CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz

CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz


1) FLAGITIOUS

A.  Innocent
B.  Vapid
C.  Ignorant
D.  Frivolous

Answers: Option A

2) BELITTLE

A.  Criticize
B.  Flatter
C.  Exaggerate
D.  Adore

Answers: Option B

3) STARTLED

A.  Amused
B.  Relaxed
C.  Endless
D.  Astonished
Answers: Option C

4) BUSY

A.  Occupied
B.  Engrossed
C.  Relaxed
D.  Engaged


Answers: Option A

5) FRESH

A.  Faulty
B.  Sluggish
C.  Disgraceful
D.  Stale

Answers: Option D

6) Impertinent

A.  healthy
B.  respectful
C.  inadequate
D.  smooth

Answers: Option B

7) Comprehensive

A.  casual
B.  inadequate
C.  indifferent
D.  superficial

Answers: Option B

8) Impracticable

A.  easy
B.  possible
C.  feasible
D.  alternate

Answers: Option D

9) Asset

A.  loss
B.  liability
C.  drag
D.  handicap

Answers: Option B

10) Humility

A.  pride
B.  insolence
C.  arrogance
D.  conceit

Answers: Option C

11) EXPAND

A.  Convert
B.  Condense
C.  Congest
D.  Conclude

Answers: Option B

12) MORTAL

A.  Divine
B.  Immortal
C.  Spiritual
D.  Eternal

Answers: Option B

13) QUIESCENT

A.  Active
B.  Dormant
C.  Weak
D.  Unconcerned

Answers: Option A

14) OBEYING

A.  Ordering
B.  Following
C.  Refusing
D.  Contradicting

Answers: Option  A

15) FRAUDULENT

A.  Candid
B.  Direct
C.  Forthright
D.  Genuine

Answers: Option D

CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz for written exams questions and answers. Practise with such questions we will be updating daily with different sections practice questions. Any queries for CDS, AFCAT, SSC CGL 2017: English Antonyms Quiz ask below in comments.



No comments:

Post a Comment

.

.

Get latest updates

 

Proud to be an Indian

We are on Facebook