AFCAT 2015 : Reasoning Quiz

Leave a Comment

Hello readers, In this article AFCAT 2015 : Reasoning Quiz we have given various practise questions for written exams. Candidates are requested to go through the questions below. For any questions in mind feel free to ask below in comments.

1. Doctor : Nurse :: ? : Follower

(a) Employer
(b) Leader
(c) Worker
(d) Manager

2. Moon : Satellite :: Earth : ?

(a) Sun
(b) Planet
(c) Solar System
(d) Asteroid

3. Fear : Threat :: Anger : ?

(a) Compulsion
(b) Panic
(c) Provocation
(d) Force

4. Clock : Time :: Thermometer : ?

(a) Heat
(b) Radiation
(c) Energy
(d) Temperature

5. CUP : LIP :: BIRD : ?

(a) BUSH
(b) GRASS
(c) FOREST
(d) BEAK

6. Tractor : Trailer :: Horse :

(a) Stable
(b) Cart
(c) Saddle
(d) Engine

7. Flower : Bud :: Plant : ?

(a) Twig
(b) Seed
(c)Taste
(d) Flower

8. Flow : River :: Stagnant : ?

(a) Rain
(b) Stream
(c) Pool
(d) Canal

9. Paw : Cat :: Hoof : ?

(a) Lamb
(b) Horse
(c) Elephant
(d) Lion

10. Car : Garage :: Aeroplane : ?

(a) Port
(b) Depot
(c) Hangar
(d) Harbour

ANSWERS:

1. (b)
2. (b)
3. (c)
4. (d)
5. (d)
6. (b)
7. (b)
8. (c)
9. (b)
10.(c)

Hope you liked our article for AFCAT 2015: Reasoning written exams questions and answers. Practise with such questions we will be updating daily with different sections practice questions. Any queries ask below in comments.



No comments:

Post a Comment

.

.

Get latest updates

 

Proud to be an Indian

We are on Facebook