AFCAT 2015 : PHYSICS QUIZ

Leave a Comment


Hello readers, In this article AFCAT 2015 : Physics Quiz we have given various practise questions for written exams. Candidates are requested to go through the questions below. For any questions in mind feel free to ask below in comments.

AFCAT 2015:

1. Which instrument is used to measure sound under water ?

A.Hygrometer
B.Hygroscope
C.Hypsometer
D.Hydrophone

2. Which instrument is used to measure pressure of gases ?

A.Manometer
B.Machmeter
C.Magnetometer
D.Micrometer

3. Which instrument is used to measure heat radiation ?

A.Radar
B.Salinometer
C.Refractometer
D.Radio micrometer

4. Which instrument is used to measure strength of direct current ?

A.Stroboscope
B.Streoscope
C.Tangent Galvanometer
D.Tachometer

5. K. Macmillan invented

A.Bicycle
B.Barometer
C.Calculating Machine
D.Centigrade Scale

6. Thomas Alva Edison invented

A.Cinema
B.Cine Camera
C.Computer
D.Cinematograph

7. Alfred Nobel invented

A.X ray
B.Diesel Engine
C.Dynamite
D.Dynamo

8. David Hughes invented

A.Machine Gun
B.Microphone
C.Microscope
D.Motorcycle

9. Marie and Pierre Curie invented

A.Radio
B.Radium
C.Radar
D.Refrigerator

10. Alexander Graham Bell invented

A.Telephone
B.Telescope
C.Television
D.Tank

ANSWERS:

1 - (D)
2 - (A)
3 - (D)
4 - (C)
5 - (A)
6 - (D)
7 - (C)
8 - (B)
9 - (B)
10- (A)

Hope you liked our article for AFCAT 2015: Physics Quiz written exams questions and answers. Practise with such questions we will be updating daily with different sections practice questions. Any querries ask below in comments



No comments:

Post a Comment

.

.

Get latest updates

 

Proud to be an Indian

We are on Facebook