AFCAT 2015 : Analogy Quiz

Leave a Comment

Hello readers, In this article AFCAT 2015 : Analogy Quiz we have given various practise questions for written exams. Candidates are requested to go through the questions below. For any questions in mind feel free to ask below in comments.

AFCAT 2015:

1. Dawn : Dusk :: Inauguration : ?

(a) Invitation
(b) Valediction
(c) Repetition
(d) Organisation

2. Annihilation : Fire :: Cataclysm : ?

(a) Earthquake
(b) Flood
(c) Emergency
(d) Steam

3. Entrepreneur : Profit :: Scholar : ?

(a) Income
(b) Knowledge
(c) Service
(d) Business

4. Anatomy : Zoology :: Paediatrics : ?

(a) Chemistry
(b) Medicine
(c) Palaeontology
(d) Mechanics

5. Novice : Learner :: Harbinger : ?

(a) Messenger
(b) Theif
(c) Pickpocket
(d) Robber

6. Mattock : Dig :: Shovel : ?

(a) Break
(b) Push
(c) Scoop
(d) Whittle

7. Foresight : Anticipation :: Insomnia : ?

(a) Treatment
(b) Disease
(c) Unrest
(d) Sleeplessness

8. Wax is related to Grease in the same way as Milk is related to :

(a) Ghee
(b) Drink
(c) Curd
(d) Protein

9. "Life" is related to "Autobiography" in the same way as "Witness" is related to :

(a) Papers
(b) Truth
(c) Documents
(d) Acceptance

10. "Life" is related to "Death" in the same way as "Hope" is related to .. ?

(a) Sad
(b) Despair
(c) Pain
(d) Cry


1. B
2. B
3. B
4. B
5. A
6. C
7. D
8. C
9. B
10. B

Hope you liked our article for AFCAT 2015: Analogy Quiz written exams questions and answers. Practise with such questions we will be updating daily with different sections practice questions. Any queries ask below in comments.

No comments:

Post a Comment



Get latest updates


Proud to be an Indian

We are on Facebook