SSC CGL 2015 : Antonyms Questions

Leave a Comment
Dear,

We have provided some practice quetions for SSC CGL 2015 so start your study with quetions and to make maximum score .


SSC CGL 2015 : Antonyms Questions


In the following questions, out of the four alternatives, choose the word opposite in meaning to the given word .

1) FLAGITIOUS
A.  Innocent
B.  Vapid
C.  Ignorant
D.  Frivolous

Answers: Option A

2) BELITTLE
A.  Criticize
B.  Flatter
C.  Exaggerate
D.  Adore

Answers: Option B

3) STARTLED
A.  Amused
B.  Relaxed
C.  Endless
D.  Astonished

Answers: Option C

4) BUSY
A.  Occupied
B.  Engrossed
C.  Relaxed
D.  Engaged

Answers: Option A

5) FRESH
A.  Faulty
B.  Sluggish
C.  Disgraceful
D.  Stale

Answers: Option D

6) Impertinent
A.  healthy
B.  respectful
C.  inadequate
D.  smooth

Answers: Option B

7) Comprehensive
A.  casual
B.  inadequate
C.  indifferent
D.  superficial

Answers: Option B

8) Impracticable
A.  easy
B.  possible
C.  feasible
D.  alternate

Answers: Option D

9) Asset
A.  loss
B.  liability
C.  drag
D.  handicap

Answers: Option B

10) Humility
A.  pride
B.  insolence
C.  arrogance
D.  conceit

Answers: Option C

11) EXPAND
A.  Convert
B.  Condense
C.  Congest
D.  Conclude

Answers: Option B

12) MORTAL
A.  Divine
B.  Immortal
C.  Spiritual
D.  Eternal

Answers: Option B

13) QUIESCENT
A.  Active
B.  Dormant
C.  Weak
D.  Unconcerned

Answers: Option A

14) OBEYING
A.  Ordering
B.  Following
C.  Refusing
D.  Contradicting

Answers: Option  A

15) FRAUDULENT
A.  Candid
B.  Direct
C.  Forthright
D.  Genuine

Answers: Option D


No comments:

Post a Comment

.

.

Get latest updates

 

Proud to be an Indian

We are on Facebook